Gebouw & inrichting

Home Vijvens heeft een tijdloze architectuur. Het is één van de meest innoverende, toekomstgerichte woonzorgcentra in de streek. Het gebouw werd plechtig geopend en gezegend op 22 juni 2012.

De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. Ze bieden een groot wooncomfort. Voor het ontwerp werd beroep gedaan op het architectenbureau Sergison Bates Architects uit Londen.

Het gebouw bestaat uit 3 opeenvolgende blokken. De kamers situeren zich allemaal aan de buitenkant van het gebouw. Alle dienstruimten bevinden zich aan de binnenkant van het gebouw.

Alle kamers en gemeenschappelijke leefruimten zijn voorzien van parketvloer. Alle materialen, armaturen, verlichting en meubilair werden gekozen in functie van warmte en huiselijkheid.

Het wzc is zo opgevat dat de zorg in de meeste optimale omstandigheden voor de bewoner en de verzorging en verpleging kan gebeuren.

Het wzc Home Vijvens past volledig in de visie van differentiatie van het aanbod van wonen en zorg. Het nieuwbouwproject is een integratie van verschillende woonvormen: standaardkamers, comfortkamers, zorgflats, inleunflats, verblijfseenheden voor kortverblijf en genormaliseerd wonen voor mensen met dementie.

Terug naar boven