Zorgcampus Waegebrughe

In het huidige WZC Home Sint-Petrus wordt gewerkt aan een steeds verder doorgedreven leefgroepwerking, vertrekkende vanuit de beleving van de bewoners zelf.

Naar analogie met het WZC Home Vijvens te Huise, willen we ook voor Home Sint-Petrus Kruishoutem het aanbod verder differentiëren.

Wij willen de ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen door advies te geven naar nodige aanpassingen en toegankelijkheid aan de eigen woning, het aanbieden van een aangepaste serviceflat met zorg in de nabijheid, ondersteuning naar dagvullende activiteiten vanuit het dagverzorgingscentrum.

Hierdoor willen wij streven naar een zo goed mogelijk scheiden van wonen en zorg.

Al deze doestelling willen wij in de toekomst realiseren op de nieuwe campus Waegebrughe op de Marolle.

Op de site Waegebrughe voorzien wij een inplanting van een nieuwe WZCampus met plaats voor 60 rusthuisbedden, 9 plaatsen kortverblijf (waaronder 2 plaatsen nachtopvang), 15 plaatsen dagverzorging, een project voor 7 jong-dementerenden, een lokaal dienstencentrum, 20 serviceflats, 30 assistentiewoningen of inleunflats en een kinderdagverblijf.

De oude kloostergebouwen op de site Waegebrughe aan de Marolle in Kruishoutem werden in maart 2016 volledig afgebroken. De bedoeling is dus om hier op termijn een volledige woon- zorgcampus te huisvesten.

Woon- en zorgcampus Waegebrughe, zorg met een hart!
Terug naar boven